Llibres de Novembre

  • Fecha:18-10-2019


  UN BON PARTIT
  VIKRAM SETH

  Traducció d’Anna Llisterri i Boix


  «Tu també et casaràs amb qui jo digui.» Amb aquesta rotunditat la senyora Rupa Mehra es dirigeix a la seva filla Lata i ens obre la porta d’aquesta novella colossal. La recerca d'un bon partit per a la jove és el motor de la narració, que ens situa a la Índia dels anys cinquanta, un país que encara sent les ferides de la independència i on la modernització topa amb els costums ancestrals. Emmarcat en la tradició de Tolstoi, George Eliot o Jane Austen, Seth ens ofereix un fresc extraordinari, un tall de vida en el qual els personatges bateguen, estimen, odien i lluiten per escapar el seu destí... o per reconduir-lo.


  Vikram Seth (Calcuta, 1952) és poeta i novellista. Ha conreat diferents gèneres, tots magníficament acollits per la crítica i els lectors: volums de poesia, un llibre de viatges, la novella en vers The Golden Gate (pròximament a Navona) i un recull de faules (disponible en castellà a Navona Ineludibles: Fábulas desaforadas). Els lectors esperem amb fruïció l’anunciada continuació d’Un bon partit:A Suitable Girl.

  ISBN: 9788417978082
  Nº Pàgines: 1.712
  PVP: 49.5 €
  A la venda: 25/11/19  FARIÑA. LA NOVELLA GRÀFICA
  Luis Bustos i Nacho Carretero

  HISTÒRIA I INDISCRECIONS DEL NARCOTRÀFIC A GALÍCIA


  Als anys noranta, el vuitanta per cent de la cocaïna desembarcava a Europa a través de les costes gallegues. A part de la seva posició geogràfica privilegiada, Galícia disposava de tots els ingredients per convertir-se en la «Nova Sicília»: retard econòmic i una centenària tradició de contraban per terra, mar i ria, a més d’un clima d’admiració i tolerància cap a una cultura delictiva heretada de l’època dels «inofensius» i «benefactors» capos del tabac. Com a assaig illustrat, però afegint-hi molta acció i drama, Fariña, la novella gràfica —que inclou un epíleg inèdit i molt revelador de Nacho Carretero—, ens relata de manera magistral els antecedents, el present i el futur del narcotràfic a Galícia.


  Luis Bustos (Madrid, 1973) és dibuixant de còmics, illustrador i grafista. Va començar la seva carrera el 1996 amb Rayos y centellas (Camaleón Ediciones), juntament amb el guionista David Muñoz. Com a autor complet, destaquen les seves obres Endurance, Zorgo o Versus. També ha collaborat al semanari humorístic El Jueves i la revista digital Orgullo y Satisfacción.

  Nacho Carretero (A Coruña, 1981). De la seva experiència com a cambrer de menjar ràpid va aprendre que no volia ser cambrer de menjar ràpid. De manera que es va posar a escriure. Va iniciar-se en oficines de redacció i després en va fugir per ser freelance. Va ser llavors que va començar a publicar en qualsevol mitjà escrit que tingués a tret, des de Jot Down fins a XL Semanal, passant per Gatopardo, El Mundo o El Español. Ha escrit sobre el genocidi de Rwanda, sobre el virus de l'Ebola a l'Àfrica, sobre Síria, sobre la seva tia Chus i fins i tot sobre el seu estimat Deportivo de La Coruña. Actualment fa de reporter a El País. Explicar la història del narcotràfic gallec era un somni periodístic que tenia encastat al cervell des que era un neno.

  ISBN: 9788417978181
  PVP: 18.9 €
  A la venda: 4/11/19  CONFESSIONS DE FÈLIX KRULL, LLADRE I FARSANT
  THOMAS MANN

  Traducció de Jordi Llovet, 2019


  Escrita com a paròdia de les novelles de formació picaresca europea, Fèlix Krull narra la vida d’un home simpàtic i atractiu, però amb pocs escrúpols, que viu amb el propòsit de convertir la seva biografia en «obra d’art». En nom d’aquesta concepció estètica, qualsevol trampa, robatori o impostura queden excusats, fins al punt de convertir-se en una actitud de moralitat indiscutible.

  En aquesta obra, sens dubte la més amena de l’autor, Thomas Mann (Lübeck, 1875 -Zuric, 1955) va desplegar el bo i millor del seu estil, del seu humor i de la seva intelligència narrativa. Amb ella tancava una carrera literària de qualitat indiscutible que havia inaugurat Els Buddenbrook (també disponible en aquesta collecció) i que va coronar amb la publicació d’obres d’envergadura (La muntanya màgica, Joseph und seine Brüder o Doctor Faustus) i desenes de narracions, algunes de les quals, com ara La mort a Venècia (Navona, 2020), considerades obres mestres. El 1929 va ser guardonat amb el premi Nobel.

  ISBN: 9788417978266
  PVP: 29€

  A la venda: 18/11/19